Zasedba

JANEZ

Matjaž RobavsOperni in koncertni pevec

Operni in koncertni pevec, mag. umetnosti, profesor petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, gostujoci predavatelj na razlicnih glasbenih institucijah po Evropi, član tria Eroika. Studiral je na Univerzi za glasbo in upodabljajoco umetnost na Dunaju. Je zmagovalec pomembnih mednarodnih pevskih tekmovanj, kot solist je gostoval po Evropi, Ameriki, Japonski. Nastopa na prestiznih glasbenih festivalih; Baden - Baden, Zürich, Salzburg, Dunaj, Luzern ... Decembra 2014 pa bo prvic kot solist gostoval tudi v Milanski Scali.

Domen KrižajBaritonist

Baritonist, študent solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu docenta Matjaža Robavsa. Vzporedno pa na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani študira medicino. Dobitnik številnih priznanj na domačih in mednarodnih tekmovanjih, udeleženec programa Young singers project , med drugim je sodeloval z orkestrom Dunajske filharmonije, orkestrom Camerata Salzburg in orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana ter orkestrom Akademije za glasbo Ljubljana.

META

Nina PušlarPoklicna glasbenica

Poklicna glasbenica, ki je prve korake k prepoznavnosti naredila z zmago na Bitki talentov na nacionalni televiziji pred skoraj desetimi leti. Odtlej še ni zašla z glasbene poti, saj je za njo že več sto koncertov, letos je izdala že četrti studijski album, izbrana je bila za pevko leta, njene skladbe pa so med najbolj predvajanimi pri nas.

Maja Martina MerljakIgralka

Nagrajena profesionalna igralka, ki je leta 2006 diplomirala na AGRFT-ju ter študij nadgrajevala v tujini. Zadnja tri leta osvaja tehniko SLS – speech level singing. Od začetka kariere do danes je ustvarila prek 50 vlog v gledališču in filmu. Ustvarja lastne zgodbe in scenarije, moderira in predava. Tako ni nič čudnega, da nima enega samega najljubšega muzikala – prvo mesto si namreč delijo Spamalot, Jesus Christ Superstar, Briljantina, Kabaret, Wicked, Spring Awakening, Chicago, Moulin Rouge in Billy Elliot … po ogledu v živo pa se jim utegne pridružiti še Once.

DANIJEL

Jure IvanušičIgralec

Gledališki in filmski igralec, režiser, scenarist, koncertni pianist, skladatelj, šansonjer in prevajalec. Dramsko igro je študiral na ljubljanskem AGRFT-ju ter klavir na Universität für Musik und Darstellende Kunst in Graz v Gradcu. Dobitnik številnih nagrad in priznanj tako doma kot v tujini, pa ne le za igro, tudi za režijo in scenarij. Nastopal je z Vanesso Redgrave, redno pa spremlja tudi Radeta Šerbedžijo. In kot pravi sam: »V svoji karieri sem se naučil, da je treba vse zmage zakopati kot ptica ujeda nekje na samotnem otoku. Imel sem srečo, da nisem nikoli imel časa gledati nazaj, ampak samo naprej.«

LIZA

Alenka Kozolc GregurićIgralka

Šolala se je v eni smeri, končala pa popolnoma drugje. Po zaključeni Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je nadaljevala s študijem arhitekture, ki pa ga ni zaključila in je tako uradno grafična oblikovalka. A edino, kar je do zdaj oblikovala, so najrazličnejše vloge. Je igralka, a deluje tudi kot pomočnica in asistentka režije. Pela je v skupinah Berlina in Trio TriA.

 

BOŠTJAN

Marjan BuničProfesor slovenščine

Profesor slovenščine, ki je kateder in kredo zamenjal za mikrofon. Je voditelj na Radiju Ognjišče, svoj glas pa posoja tudi številnim animiranim likom. Sodeloval je v kar nekaj vokalno-inštrumentalnih zasedbah – Sistem s Karmen Stavec, pa s Sendi in Patrikom Greblom. Sodeloval je pri številnih ljubiteljskih gledaliških projektih, tudi muzikalih. Muzikal za vse čase? Les Miserables.

Damijan Pernezdravnik, igralec

Kranjčan, zdravnik, politik in igralec, ki je s študijem pridobil naziv doktor medicine, se specializiral na področju psihiatrije. Že v srednji šoli so ga pota nesla v igralstvo, sprva le v sklopu mladinske igralske skupine in festivala Podobe trenutkov, kasneje pa se je priključil Gledališču čez cesto, s katerim je žel uspehe po festivalih.  Njegova amaterska igralska kariera je vrhunec dosegla v humoristični nadaljevanki TV Dober dan. S skupino Čuki in Adi Smolarjem je sodeloval tudi pri več glasbenih projektih.

BARBARA

Lucija Grmigralka

Se spomnite nadaljevanke Pod eno streho in Štefke Bogataj, no to je ona. Njen obraz pa se skriva tudi za radijskim mikrofonom Radia Slovenija, kjer trenutno vodi in piše scenarij radijske oddaje Četrtkov večer domačih pesmi in napevov. Kdo se je ne bi spomnil kot Slavice v prav tako kultnem slovenskem filmu Ko zorijo jagode in še bi lahko naštevali. Ko je prvič gledala film Singin' in the rain (Pojmo v dežju) se je zaljubila v muzikal in to že pri sedmih letih. Pozneje sta jo navdušila še Lasje in Fantom iz opere. Cvetje v jeseni ni njen prvi muzikal, v slovenski različici muzikala Moje pesmi, moje sanje je bila tečna sestra Berta. Ne smemo pa pozabiti na zanjo najbolj pomemben in ponosa vreden uspeh, monodrame Monologi trezne igralke.

DAMA I.

Ana FermePevka

Kljub mladosti ima že bogate glasbene izkušnje. Njen prvi inštrument je bil klavir, šele pozneje se je odločila izpopolnjevati tudi v solo petju. Kot mlada pevka se je udeležila številnih mednarodnih festivalov, kjer je osvojila zavidljivo visoka mesta. Je članica big banda Šmarje pri Jelšah, nastopila pa je tudi v muzikalu Mamma Mia, ki je poleg Briljantine njen najljubši muzikal.

Antea MramorNovinarka

Novinarka in velika ljubiteljica živali, ki vse stvari v svojem življenju opravlja ob glasbeni spremljavi. Najpogosteje ob ritmih kantrija in najbolj znanih melodij iz muzikalov. Njena najljubša sta je Fantom iz opere in Chicago.

DAMA II.

Asja PotisekSociologinja

Sociologinja kadrovnica, ki jo glasba spremlja že od mladih nog. Flavta in petje v pevskih zborih, pozneje tudi dodatno izobraževanje za pevca solista so koraki, ki so jo pripeljali do vloge Betke v satiričnem muzikalu Uscana vas. Njen najljubši pa je Wicked: the untold story of Witches of Oz.

Maša TiseljPevka

Glasbene in odrske izkušnje si nabira že od mali nog. Najprej z obiskovanjem glasbene šole, pozneje s petjem v zborčkih in amaterskih gledaliških produkcijah. Zadnja leta se je izpopolnjevala v vodah muzikala in tako je prišla tudi do vloge »ta male« v muzikalu Uscana vas. Ko si je ogledala Levjega Kralja na Broadwayu, so ji solze tekle v potokih.

DAMA III.

Nives MikulinPevka

Briljantina, Uscana vas in Moje pesmi, moje sanje so trije muzikali, v katerih se je že preskusila tudi na odru. A tisti, ki bi ga lahko gledala in poslušala kadarkoli, je Hair.

Petra LikarPevka

Pri šestih letih je naredila prve korake v zboru, danes je vodja vokalne skupine Vocabella. Bodoča magistrica na področju dela s slepimi in slabovidnimi se je preizkusila tudi v vlogi zborovodje ter spremljevalne pevke na nekaterih večjih festivalih pri nas, kjer je spremljala znane slovenske glasbenike. Njen najljubši muzikal je Les Miserables.

FANT I.

Alen KofolProfesor specialne in rehabilitacijske pedagogike, pevec

Učitelj, ki se je na svoji profesionalni poti že izkusil kot svetovalec, ravnatelj, direktor direktorata, trenutno opravlja delo šolskega inšpektorja. Kot pevec solist se je vrsto let izobraževal pri različnih učiteljih, ki so ga še dodatno navduševali nad glasbo ter žanrom muzikala. Ob tem je bil tudi član številnih odličnih zborovskih zasedb. Preplet vseh teh izkušenj ga je pripeljal do glavne vloge v muzikalu Joshua. Bil je prvi glas primorske, finalist bitke talentov, ter soustvarjalec več projektov, ki so ozaveščali širšo javnost o žanru muzikala, v katerem najraje ustvarja. Njegovi najljubši muzikali so: Jesus Christ Superstar, Les Miserables, Hair, Phantom of the opera.

Ambrož KvartičPevec

Skorajšnji doktor folkloristike je že v najstniških letih izkazoval zavidljiv glasbeni talent in kot mladi pianist in organist dobival celo priznanja. In tako mu glasba dela družbo tudi na njegovi zavidljivi akademski poti, ki ga je vodila tudi v tujino. Je ustanovni član a cappella skupine Pushluschtae. In je etnolog, ki je za najljubši muzikal izbral Book of Mormon.

FANT II.

Klemen ČernePevec

Prvi glas Gorenjske, pevec v kar nekaj skupinah, avtor več skladb, spremljevalni pevec in ozvočevalec. Kot odrasel je začel obiskovati Srednjo glasbeno šolo in se učil petja. Glas je posodil kar nekaj risanim junakom, odpel številne naslovne pesmi. Njegov najljubši muzikal je Hair.

Matevž MaliPevec

Strojnik, ki se je odločil, da hoče biti nekaj več. Pa se je vpisal še v pevsko šolo Glasbene matice v Ljubljani in tako zdaj ob vpisu absolventskega staža na Fakulteti za strojništvo, končuje tudi četro leto solopetja. Prve resne aplavze je požel na odru gledališča v Studencu. Sam pa vselej zaploska ob muzikalih Hair in Jesus Christ Superstar.

FANT III.

Srđan MilovanovićProfesor angleškega jezika

Klarinet v glasbeni šoli ter trening kitare in glasilk v svoji sobi za osvajanje deklet. Nekoč član narodno-zabavnega ansambla, trenutno pa glavni pevec skupin Feel the Phil Collins in Soul funked up. Profesor angleškega jezika in prevajalec je med drugim zakuhal tudi tri prevode Jamieja Oliverja. In dva otroka.

PREDSTAVE