Ustvarjalci

Režiser

Vojko AnzeljcRežiser

Oče dveh otrok, ljubitelj teka v naravi, vrtnarjenja, brskanja po svoji duši in kreativnega ustvarjanja. Že več kot 20 let je tudi režiser in scenarist, ki je najbolj znan po serijah Odklop, TV Dober dan, celovečernem filmu Zadnja večerja in dokumentarno-igranem celovečernem filmu Sfinga. Najljubša muzikala: Fantom iz opere in Les Misserables.

Skladatelj

Matjaž VlašičSkladatelj

Velja za enega od najuspešnejših slovenskih avtorjev. Akademsko izobraženi glasbenik, violinist, odličen vokalist in avtor, ki ga večina pozna po uspešnicah, ki jih je napisal za skupino Pop Design. Njegovemu ustvarjalnemu duhu so zaupale največje dame slovenske zabavne glasbe – od Helen Blagne do Nuše Derenda. Je dobitnik številnih nagrad na festivalih ter prejemnik srebrnih in zlatih plošč. Je pa tudi avtor doslej najuspešnejše pesmi, s katero smo Slovenci nastopili na Evroviziji – Energy v izvedbi Nuše Derenda je namreč zasedla sedmo mesto.

Orkestrator

Anže RozmanOrkestrator

Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je študiral kompozicijo in glasbeno teorijo, nato pa je na Berklee College of Music v Valenciji končal magisterski študij glasbe za film, tv in video igre. Z eno nogo stoji v glasbi za film, z drugo pa v vodah klasične glasbe. Njegove skladbe se redno izvajajo v Sloveniji in tujini. Čeprav najraje piše orkestralno glasbo, komponira najrazličnejše žanre glasbe. Glasbo ločuje le na glasbo, ki je dobra, in glasbo, ki je slaba. Najljubši muzikal: Les Miserables.

Avtor libreta in dramskega besedila

Janez UsenikAvtor libreta in dramskega besedila

Zadnjih 12 let je najbolj znan kot novinar 24 ur, sicer pa je že desetletja amaterski igralec in pisec, član Šentjakobskega gledališča. Je velik ljubitelj muzikalov, zato je že pred leti skupaj s prijatelji iz hiše, kjer je zaposlen, pripravil dobrodelno produkcijo muzikala Mož iz Manče. Je soscenarist nadaljevanke Čista 10ka, soscenarist celovečernega filma Šelestenje, poslovenil je muzikale Mož iz Manče, Uscana vas in Zadnjih 5 let. Njegova najljubša muzikala pa sta Zadnjih 5 let in Les Miserables.

Glasbeni vodja in dirigent

Simon DvoršakGlasbeni vodja in dirigent

Profesor glasbe in akademski glasbenik – dirigent. Na Pedagoški fakulteti Maribor je diplomiral iz zborovskega dirigiranja, diplomo pa je uspešno zagovarjal tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani, študijsko se je izpopolnjeval na akademiji v Španiji na Mountview Academy of Theatre Arts v Londonu ter se kot edini v Sloveniji specializiral za glasbeno gledališče. Redno sodeluje z najodličnejšimi domačimi orkestri ter priznanimi pevskimi in inštrumentalnimi solisti. Pri nas je sodeloval pri premiernih izvedbah muzikalov Lepotica in zver, Kabaret, Mož iz Manče ter Urinetown.

Željka PredojevićMentorica petja

Dubrovčanka Željka Predojević je pobirala nagrade že kot mlada glasbenica. Po končanem študiju, diplomirala je z odliko, je na Akademiji za glasbo v Zagrebu uspešno zaključila tudi podiplomski študij in tako postala mag. petja. Kot solistka je nastopila v več operah v HNK Zagreb, HNK Split, z Dubrovniškim Komornim zborom in Dubrovniškim Simfoničnim orkestrom ter Orkestrom zagrebške akademije. Izpopolnjevala se je na številnih mojstrskih seminarjih svetovno znanih umetnikov in intenzivno nastopala v Franciji. Trenutno se izobražuje na Dunaju. Pred kratkim se je zaljubila v muzikal Yentl.

Koreograf

Miha KrušičKoreograf

Plesni učitelj, koreograf, plesalec in plesni sodnik. Eno od najbolj prepoznavnih imen v svetu plesa pri nas. Pa tudi v svetu, plesni koraki so ga namreč popeljali od Norveške do Južne Afrike. Sodeloval je pri največjem pevsko-plesnem spektaklu pri nas – koncertu Siddharte na stadionu za Bežigradom in v Stožicah. Soustvarja, ne le plesnih koreografij tudi vsebino, pri največjih televizijskih šovih pri nas – od Talentov, X Factorja do Znan obraz ima svoje glas. Muzikala, ki sta mu najdražja in med njima ne bi izbiral, sta Zgodba z zahodne strani in Moje pesmi, moje sanje.

Izvršilni producent

Gorazd SlakIzvršni producent

Strokovnjak za televizijo, ki je sodeloval pri nekaterih največjih televizijskih produkcijah pri nas in v tujini. Dober poznavalec navad in pričakovanj široke publike. A tudi strasten obiskovalec muzikalov na največjih svetovnih odrih, ki je spoznal, da je prišel čas, da tudi Slovenci ambiciozno pristopimo k razvoju žanra. Izbral in zbral je skupino odličnih ustvarjalcev, ki so javnosti že znani, ter nabor dopolnil z mladimi talenti, ki so se kalili doma pa tudi v tujini. Muzikal Cvetje v jeseni ni enkraten projekt, je prvo dejanje v oblikovanju glasbenega teatra pri nas. Pravi, da se trenutno smeje ob Book of Mormon, upa ob Fatomu iz opere, pleše ob Mamma Mii, je zelen od zavisti pri Wicked, se vrnača v plesno otroštvo ob Billyju Elliotu in dajem kapo dol pred Les Miserables.

Producentka

Miša Stanko
Lukašev
Producentka

Širši javnosti je znana predvsem kot direktorica trženja pri eni od največjih založniških hiš pri nas, trenutno pa postavlja na noge podjetje, ki se bo pretežno ukvarjalo z marketinško-trženjskimi dejavnostmi s poudarkom na medijskem in umetniškem področju. Muzikal Cvetje v jeseni ni njeno prvo srečanje z uprizoritveno umetnostjo. Gledališču se je namreč zapisala, še preden je stopila na trdno začrtano poklicno pot, že od osnovnošolskih klopi je namreč nastopala v amaterskih gledališčih. V muzikal se je zaljubila zaradi Fantoma iz opere.

PREDSTAVE