Skladbe

Čeprav je bila povest napisana v zgodnjih letih 20. st., ko so bili drugi časi, bistvo življenja ostaja isto, in sicer, da le z naravo povezan kmečki človek  še živi naravno, globoko in čustveno. Ivanu Tavčarju je uspelo, da je zgodbo napisal brezčasno in je tako aktualna še danes. Nekateri deli, ki pozivajo na slovensko narodno zavest in vsenarodno slogo, so dandanašnji še bolj pereči.

Literarna podloga Cvetje v jeseni je idealen material za musical, saj vsebuje vse potrebne prvine, kot so ljubezenska zgodba med Janezom in Meto, zabavljaška zgodba sluge Danijela in dekle Lize, karakter zavisti, veselja, upanja, skratka vse kar vedno močno vpliva na publiko.

Z znanjem, ki ga imamo v Sloveniji, tako z vidika avtorjev, ustvarjalcev in izvajalcev je prišel čas, da pripravimo polnokrven, kvaliteten in avtorski muzikal.

Združiti sporočilnost zgodbe, čustveni naboj in kreativnost slovenskih avtorjev v obliki, ki se lahko najbolj približa čimvečjemu občinstvu je naš izziv, ki ga lahko izpolni kvaliteten muzikal z avtorskimi uspešnicami, z novimi in znanimi obrazi ter najboljšimi vokali slovenske glasbene scene.

V muzikalu bo več kot 20 pesmi, od tega bo več kot 15 pesmi povsem novih, svežih in avtorskih, nekatere pa bodo povzete iz naših slovenskih narodnih običajev. Pesmi bodo v veliki večini popularna glasba, le v določenih segmentih bomo uporabili narodnozabavno glasbo, ki jo bo odpelo in odigralo kar 17 različnih izvajalcev v sodelovanju s sinfoničnim orkestrom kar 27-tih glasbenikov.

Uverturo naše naslovne pesmi Kaj je ljubezen je že moč slišati v oglasu Mercatorja – 100 % Slovensko.

Kmalu pa prihaja še več pesmi, ki bodo segle v vaša srca.

PREDSTAVE