Avdicija 1. krog

    23 Maj 2014
Avdicija 1. krog

Komisija je na avdiciji prisluhnila več kot 100 kandidatom. Trije dnevi sicer napornega dela so minili prijetno, saj so posamezniki iz vse Slovenije prinesli veliko pozitivne energije in navdušujoče nadarjenosti. Veseli smo velikega odziva, predvsem pa nasmejanosti kandidatov. Iskreno čestitamo prav vsem kandidatom, še prav posebej tistim, ki so se na avdicijo odpravili prvič – bili so odlični.

Za avdicijo so kandidati pripravili dve pesmi v slovenskem jeziku po lastni izbiri, odigrati pa so morali tudi kratek dramski odlomek z vsebino zgodbe Cvetja v jeseni.

Določitev izbranih deklet za 2.krog je bila vse prej kot lahka, najtežje delo pa komisijo še čaka –  6. 6. 2014 bo prav tako v prostorih FS Viba filma morala zavrniti več kot 10 odličnih kandidatk. Na voljo je namreč le 6 vlog, vse kandidatke, ki so se uvrstile v 2. krog, pa so resnično dobre. Pri fantih je bila odločitev nekoliko lažja, saj se je povabilu na avdicijo odzvalo precej manj kandidatov. Kljub temu pa se bomo 5.6.2014  prav tako morali posloviti od kar 8 nadarjenih mladeničev.

V prihajajočem tednu bo tako znana dokončna zasedba nastopajočih muzikala Cvetje v jeseni. Rezultati nas že danes navdušujejo, saj smo z avdicijo dosegli želeni cilj - dati možnost prav vsakemu in izpostaviti veliko nadarjenost, ki se skriva v posameznikih. Za pomoč bi se še posebej radi zahvalili SiGledal - spletnemu portalu slovenskega gledališča za objavo vabila na svoji spletni strani.

Glavne igralce muzikala, ki že pridno vadijo, bomo predstavili na tiskovni konferenci 18.6.2014 ob 11:00 v Viteški dvorani Križank. Premiera muzikala Cvetje v jeseni je 17.9.2014 ob 20.00. Si bo pa septembra v okviru Festivala Ljubljana mogoče ogledati še dodatnih štiri predstav na velikem odru Križank. Z oktobrom se ekipa seli v redni program Španskih borce. Pričeli pa bomo tudi z gostovanji po Sloveniji.

PREDSTAVE